Стопкадър България Он ЕърМеждународен анализатор направи експертен коментар на протестите против връщането

...
Стопкадър България Он ЕърМеждународен анализатор направи експертен коментар на протестите против връщането
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: На Орбан му излизат 500 000 на протест, но той не се съобразява

Стопкадър " България Он Еър "

Международен анализатор направи експертен коментар на митингите срещу връщането на хартиената бюлетина и други проблеми в политическия ни живот. 

" Протестите са нещо, което се повтаря като филм, като ария, години наред. От 2013 година насам има една общественост в София, която изживява своята младост. Всеки път би трябвало да се откри метод да се изживее 2013 година - Орешарски, #ДАНСwithme. Една общественост, която е уверена, че е гражданското общество на България и че тя е плът на тази нация. Това е демократичната общественост, която когато даде публичност - се пълнят жълтите павета ", каза интернационалният анализатор Кристиян Шкварек в студиото на " Денят ON AIR. "

По думите му това стартира да писва на някои хора.

" Нещата не би трябвало да се вършат по този нелегитимен метод по нощите. Но не съм склонен и с друго нещо - постоянно, когато се вземе решение в тази страна, което не се харесва на демократичната общественост, то се трансформира, като се изпълни площада с 500 до 2000 индивида. Не изборите вземат решение по какъв начин ще се ръководи тази страна. При държавното управление на ГЕРБ редовно се даваше обратно за избрани закони и решения, тъй като са се напълнили жълтите павета или са блокирали Орлов мост ", допълни Шкварек в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Другите хора са из страната, това е проблем на демократичната народна власт. Това е на всички места из света. В Унгария, Франция, Полша -  хора, които живеят в столицата, са привилегировани. Тяхната опция да излязат на митинг с биричка е една привилегия, която нямат опция останалите в тази страна. Има държавни управления в останалите страни, които не се преценяват по този метод. На Орбан му излизат 500 000 индивида в Будапеща. В Берлин преди няколко години имаше подобен голям митинг - не се съобразяваш ", напомни интернационалният анализатор.

Според него в България има извънредно нерешителен хайлайф, който се огъва на всевъзможен напън - извън и протестиращите хора.

" Това нещо би трябвало да завърши, това е бъг в системата, който би трябвало да преодолян. В даден миг избрани партии ще би трябвало да изпият горчивата чаша и да създадат нелегитимно държавно управление, което да изтрае несъмнено време, поне до края на войната. Но сигурно няма да бъде добре признато от по-голямата част от хората ", акцентира Кристиян Шкварек.

Попитан дали се вижда завършек на войната, той отговори: " Русия губи тази война, това не се харесва в българското общество, което е най-вече по-прорурско настроено. Опасението ми е, че край може да се вижда след доста огромна ескалация и нечовечен напор от страна на Русия, в който да умрат ужасно доста хора. Надявам се това да не се случи. "

" Ракетата в Полша нищо няма да промени, доста бързо беше заметено под килима, щом се разбра, че най-вероятно е от украинско Противовъздушна отбрана. Няма аргументи да считаме, че тя ще промени ситуацията. Съединени американски щати са главният спонсор на Украйна с финанси и оръжия във война. Съединени американски щати нямат интерес това нещо да завърши, до момента в който украинците печелят и изтласкват съветските елементи ", добави Шкварек.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР